Topadvies in een ander kleedje: Het verband tussen Fibonacci en TopAdvies Vlaanderen

31-08-2016

Topadvies streeft er altijd naar het beste in in ondernemers en ondernemingen naar boven te halen. We hebben die oefening ook voor onszelf gemaakt, walk your talk. Vandaar een vernieuwde site en een totaal nieuw imago vertrekkend van onze unieke sterkte.

Wij kunnen het ondernemen voor jou gemakkelijker maken omdat we het zelf gedaan hebben – als starter, overnemer en verkoper. En omdat we het elke dag als adviseurs doen. Dat is een sterke uitgangspositie en een onderscheidende kwaliteit.

Ervaring toevoegen aan jouw ambitie, versnelt de zaken. Een en een is op die manier altijd meer dan twee. Geen betere getallenreeks om dit uit te drukken dan de reeks van Fibonacci, waarbij het volgende getal de som is van de twee vorige. Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die eind twaalfde, begin dertiende eeuw leefde, de eerste echte Westerse wiskundige sinds de Oude Grieken. Bijenpopulaties, konijnen maar ook de verdeling van takken aan bomen of het vermeerderen van bloembollen volgen de rij. Fibonacci zou de kennis voor ‘zijn’ rij opgedaan hebben in Béjaïa, een Algerijnse stad die gespecialiseerd was in de productie en uitvoer van bijenwas.

De wiskundige reeks weerspiegelt blijkbaar een natuurproces. Met de Fibonacci-getallen illustreren wij alvast een natuurwet: Met de hulp van ervaringsdeskundigen groei je sneller.