Toplas

Vertrekpunt

Toplas is een veelzijdige expert in het bewerken en aanmaken van stalen en roestvaste halffabrikaten. Een uitgebreid en modern machinepark maakt het mogelijk om kwalitatief hoogstaande producten af te leveren met een zeer korte levertijd en aan concurrentiële prijzen. Toplas ziet mogelijkheden om op korte tijd sterk te groeien in de toelevering – spoed service – van metaalproducten.

“Wij willen ons met de oprichting van Toplas Toelevering profileren als de toeleveringsspecialist voor de staal- en machinebouwers. Topadvies heeft ons die stap helpen zetten”.

Traject

Topadvies werkte voor deze ‘interne spin off’ een integrale begeleiding uit. Vertrekkend bij advies inzake de vennootschapsvorm en wat betreft aandeelhouders-verhoudingen en aandeelhoudersovereenkomt. Toplas Toelevering kreeg een degelijk ondernemersplan en er werd een verkoopstrategie uitgewerkt.

Resultaat

Toplas heeft enkel hoogtechnologische metaalbewerkingsmachines in gebruik en is in staat levertermijnen te realiseren die voor de concurrentie omzeggens onhaalbaar zijn. Dankzij een soepele arbeidsorganisatie is Toplas in staat dit machinepark optimaal in te zetten zodat er aan scherpe prijzen kan gewerkt worden. De zaakvoerders overwegen om voor hun productie enkele extra afhaalpunten op te richten in Vlaanderen.