Liviq

Vertrekpunt

Kwimex is gespecialiseerd in de import van hoogkwalitatief materiaal voor bouw en interieurafwerking en dit voor klanten over heel Europa. Vanuit deze ervaring groeide de idee om niet alleen de onderdelen te leveren maar om ze ook zelf als een afgewerkt product op de markt te brengen. Die ervaring moest Kwimex in staat stellen om hoge kwaliteit te leveren aan zeer competitieve prijs.

“Ons idee was raak. Maar de praktijk toch ingewikkelder. Topadvies heeft zelfs voor de coaching van het projectmanagement en de samenstelling van een spin-offteam gezorgd.”

Traject

Alles was bij Kwimex voorhanden, Topadvies heeft de puzzelstukken in elkaar doen vallen. Zo werd de strategie herzien met onder meer de introductie van een marketingplan en werd advies verleend voor het opstellen van een business plan en financieel plan. Ook in de verdere uitwerking bleef Topadvies betrokken met de begeleiding van projectmanagement en de samenstelling van een spin-offteam.

Resultaat

De nieuwe onderneming Liviq maakt compacte, ecologische modulaire wooneenheden. Een van de kernwaarden van Liviq is duidelijkheid: De klant komt terecht in een mooi en goed uitgeruste vakantiewoning met duidelijke herkenbaarheid. De markt van de vakantiehuizen is de eerste doelmarkt, maar Liviq wil ook een alternatief zijn voor de huidige markt van chalets en stacaravans. En er is een toekomst voor de Liviq-modules als kleine, afzonderlijke woningen voor alleenstaanden of ouderen of voor tal van andere toepassingen.