Lamasté

Vertrekpunt

Lama’s maken antilichamen, nanobodies ®, die van groot belang zijn in tal van onderzoekstakken. Deze technologie werd ontdekt aan de VUB. Toen bio-ingenieur Joke Wellens er onderzoek deed naar nanobodies ® was ze zeer geïnteresseerd in het welzijn van de dieren. Ze heeft de lama’s opgevangen en verzorgd. Het succes van de nieuwe technologie zette haar ertoe aan in 2013 Lamasté op te richten om de lama-opvang te professionaliseren.

“Nanobodies® kunnen bijdragen om geneesmiddelen tegen kankers te ontwikkelen. Lamasté maakt met lama’s dit hoogtechnologisch onderzoek mogelijk. Dankzij Topadvies”.

Traject

Topadvies begeleidde het marktonderzoek dat nodig was om het klantenbestand van Lamasté uit te breiden. Topadvies zorgde voor ondersteuning bij het opstellen van een businessplan, een financieel plan en een organisatiemodel inclusief personeelsbezetting en processen. Ook in de onderhandelingen met toekomstige partners en bij het zoeken naar concrete financiering was Topadvies betrokken.

Resultaat

Lamasté staat op de sporen. Meer nog, dankzij het voorbereidend werk van Topadvies kon Lamasté met een klare kijk beslissien om zelf de zware investering voor een eigen lab voor RNA-extracte op zich te nemen. Het businessplan laat Lamasté nu toe om telkens samen met de kant te bekijken tegen welke prijzen en formules het mogelijk is om de RNA-extractie aan Lamasté uit te besteden.