CHILI Publish

Vertrekpunt

Thisconnect ontwikkelt webtoepassingen en websites en is de drijvende kracht achter bekende sites zoals geboortelijst.be en listedenaissance.be. Om het aanbod van die sites nog te vergroten zocht Thisconnect een geschikte publishingtool waarmee ouders zelf een boekje over hun baby – met tekst en foto’s – kunnen samenstellen en naar de drukker sturen. Dat was de kiem om samen met een externe partner CHILI Publish op te richten.
CHILI publish stelt drukkers, uitgevers en ontwerpbureaus in staat om hun ontwerp online aan klanten of externe medewerkers voor te stellenen en online – zonder het over en weer sturen van pdf’s – aanpassingen of aanvullen door te geven.

“Banken luisteren niet echt naar je idee, ze kijken naar cijfers. Topadvies heeft ons veel geholpen door te hameren op de noodzaak van een businessplan… Het is nog altijd een leidraad”.

Traject

Topadvies heeft het oorspronkelijke business plan ‘fit’ gemaakt voor de banken, heeft het gecontroleerd en verbeterd. Verder stond Topadvies in voor begeleiding in de zoektocht naar financiering en voor de uitwerking van verschillende scenario’s voor de verkoopstrategie.

Resultaat

CHILI Publish heeft een mooie presence in 15 landen met onder meer een eigen kantoor in Duitsland en de Verenigde Staten. In 2015 lanceerde CHILI Publish de vijfde versie van zijn tool en wordt een light en pro versie aangeboden. De oprichting van CHILI Publish dateert van 2010, amper 6 jaar later – In 2016, zo ver reikte het bijgeschaafde businessplan – wordt met 30 personeelsleden een omzet gehaald van 5 tot 6 miljoen euro.