BME

Vertrekpunt

Chris Pietermans en Daniel Ciccodemarco, twee jonge ondernemers met ervaring in de IT-sector richten BME.be op, een bedrijf dat webshopontwikkeling combineert met logisitieke ondersteuning voor klanten. Er is veel vraag om ook gekoelde en diepgevroren voeding online te kunnen aanbieden, maar dat is een ander paar mouwen dan gedroogde voeding. Chris en Daniel zien wel dat ze met zo’n nieuwe activiteit, E-cooling, een gat in de markt hebben gevonden.

“Het is dankzij de helikopterview van Topadvies dat alle elementen in elkaar konden schuiven en dat wij nu hier staan.”

Traject

Bij de groei van BME was het volgens beide oprichters vooral een uitdaging om te blijven focussen. BME wilde in het begin alles aanbieden. Dankzij Topadvies werden de taken beter afgebakend. Vooral bij de marktpositionering van BME en E-cooling had Topadvies een grote impact. Topadvies begeleidde Chris en Daniel bij het opstellen van een businessplan, een financieel plan en een operationeel plan.

Resultaat

BME nam de beslissing om een nieuw magazijn te huren om E-cooling in onder te brengen. Daarnaast werd beslist zwaar te investeren in automatisatie en digitalisatie. Het nieuwe magazijn zal uitgerust woren met een nieuw warehouse management systeem dat onder meer perfect aangeeft wat de ideale locatie is om goeden te stockeren. BME heeft op korte termijn klanten bijgewonnen en mensen aangeworven.